sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suomen mestaruus karkelot 2014

Nämä ison luokan kilpailut käytiin tänä viikonloppuna Vuokatin rinteillä! Suomen mestaruus kisat on pidetty monta vuotta putkeen Rukalla, joten oli hyvä, että sai uutta tuulta purjeisiin noihin kilpailuihin!

Aloitetaan kuitenkin keskiviikosta.



Keskiviikkona menin jo Vuokatin suunnille. Oli erittäin hyvä ja kaunis sää matkustaa autolla pohjoisen suuntaan. Muutenkin koko viikonloppuna oli hemmetin hyvä sää! Keskiviikko iltana kävin poikien kanssa pitkästä aikaa fribee golfia pelaamassa! Minulla on ollut ongelmia tuon heitto tekniikan kanssa, mutta kaikki on pitänyt opetella uudestaan, joten aion sinnitellä myös tuon kiekonheittelyn!
Torstaina oli lumilauta crossi. En vielä torstaina mennyt laskemaan, sillä hissilippu maksoi 35€ per. päivä, joten päätin, että näin hyviä kavereitani ja otan ihan rauhassa sen torstain. Se ilmenikin hyväksi valinnaksi, sillä sain vaihdettua kuulumisia pitkästä aikaa yhden Oulussa asustavan kaverini kanssa. Hän opiskelee puheterapeutiksi Oulun yliopistossa, joten hänen kanssa oli paljon puhuttavaa! Tarkoitus oli myös alunperin käydä Sotkamon lukiossa morjestamassa vanhoja opettajiani, mutta ei sinne keretty menemään. Se kerta tulee vielä!  
 Perjantaina sitten pääsin itsekkin laskemaan! Sillon oli paippi kilpailut käynnissä, joten menin katsomaan niitä. Katsoin oikeastaan koko päivän siinä paipin alla, mutta se ei ollut yhtään huonompi valinta! Sillä aurinko paistoi jälleen ja siinä oli todella mukava istuskella ja katsoa kilpailu suorituksia!

Lauantaina pääsin itse laskemaan vähän enemmän! Pääsin laskemaan paippia pitkästä aikaa, siis hyvää paippia! Silloin sain lasku seuraa ja pääsin laskemaan paljon enemmän, kuin perjantaina!


Oli todella siistiä laskea! 4 laskua paipissa ja sen jälkeen päätin mennä katsomaan Slope Stylen kisoja! Kisat menivät älyttömän hyvin! Myös kotia päin, kun meidän LHS snowboardesin junnu laskija voitti oman ryhmänsä Slope Style kisat! Parkki ei ollut ihan normaali, sillä yleensä tuomarit istuvat vain yhdessä paikassa, josta näkee koko radan, mutta tällä kertaa rataa ei voinut nähdä yhdestä paikasta, niin tuomaristo oli kahdessa paikassa. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut ongelmia. Kilpailuissa oli myös ensimmäistä kertaa live stream netti lähetys! Joten kamera miehiä oli vähän joka paikassa. Myös pisteet laskijoille kerrottiin heti. Se helpottaa niin tuomareiden kuin laskijoiden kilpailua, sillä laskijat näkevät heti laskunsa jälkeen pisteensä. Se mahdollistaa laskijalle varaa parantaa laskuaan, jos sille on tarvetta!

Slouppi kisat kun saatiin hoidettua ja laskijat oikeaan järjestykseen, niin parkilla tapahtui jotain mitä ei ole SM kisoissa ennen nähty. Sillä tuli myös ihan uusi formaatti. Suomen mestaruudesta taisteltiin ensimmäistä kertaa myös reileistä! Se oli hyvä piristys tähän kisa formaattiin!
Myös ensimmäistä kertaa laitettiin Suomen parhaat lumilautailu elokuvat järjestykseen! Sillä lumilautailuhan ei ole pelkkää kilpailujen kiertämistä, vaan monet laskijat keskittyvät pääosin pelkästään lautailu elokuvien tekemiseen. Tämä oli myös osa tämän vuotista kilpailu formaattia. Saatiin myös kauden paras Suomalainen lumilautailu elokuva! Ja sehän oli Kaira prod. porukan tämän vuotinen leffa nimeltä Kälä! Onnea heille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti