tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lumisateessa

Messilässä tänään oli kyllä jännä päivä. Ensin oli suhteellisen hyvä sää ja sitten alkoi tuulla ja sataa lunta älyttömän paljon. No, onneksi siellä on myös pienemmät hyppyrit josta voi opetella uusia pyörimis suuntia. Niimpä siis keskityttiin uusiin temppuihin.



 Oppilaat opettelivat siis uusia pyörimissuuntia. He opettelivat niitä 360 asteisissa pyörimisissä. Kyseessä oli muutamalla oppilaalla Switch Backside ja Caba. Molemmat siis heikompi jalka edellä tehtäviä. Caba pyörityksillä juniorit eivät osanneet tai viitsineet ponnistaa hyppyrin lipalla ollenkaan. Sai vähän niille muistutella siitä ponnistamisen tärkeydestä. Hypyissä on kuitenkin aina tarkotus lähteä ylös päin lentoon, eikä alas päin. No oppivat kuitenkin loppujen lopussa sen ponnistuksen niihin. Cabahan tarkoittaa siis heikonpi jalka edellä frontsideen pyörimistä. Älkää kyselkö mistä lumilautailuun on näitä temppujen nimiä tullut. Huhujen mukaan nimitys Caba tulee rullalautailija Steve Caballerolta, mutta kuka tietää mistä mikäkin temppujen nimiä tulee.

Sitten yksi harjoitteli Switch Backside 360 temppua. Siinä oli ensin ongelmana se, kun hänen temppunsa lähti aina vähän sivuun. Piti yrittää opettaa hänelle oikean laskulinjan laskemista. Tempuissa on aina tärkeätä myös, miten hyppyrille lasketaan. Saatiin opetettua hänelle kuinka siihen lasketaan ja siitähän temppu lähti täysin suoraan. Hän pystyi jopa soveltaa temppua gräbeillä (laudasta otteilla) jälkeempäin.



 Lunta tuli paljon.

Harjoitusten jälkeen leikittiin vähän tuossa rinteiden ravintolan edustalla.

Piristystä pitää aina tulla, vaikka olikin hyvät lasku harjoitukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti