torstai 5. kesäkuuta 2014

The day 4 at Synapsia!

Viimeseiä päiviä viedään tällä kuntoutusjaksolla täällä Synapsiassa. Tänään oli aika tiukka päivä, sillä oli niin monet terapiat tänään. Oli neuropsykologi, heti sen perään puheterapia. Sitten vielä illemmalla fysioterapia.

No aloitetaan puheterapiasta.
Siellä tehtiin taas lukemis harjoitusta. Siinä tuli opittua, että parhaiten lukemisen ymmärtämistä voi treenata sellaisella kirjallisuudella joka ei liity itseensä niin paljoa. Esimerkiksi kun luen tuota hemmetin mielenkiintoista ja hyvää kirjaa nimeltä Pään vammat. Siitä tulee niin paljon omaaa tietoa lisättyä sinne, joten siitä ei ole niin hyvä oppia jotain uutta, niinkuin lukemisen ymmärtämisessä olisi tarkoitus. Tuollaista kirjallisuutta voi siis lukea muuten vaan, mutta se ei ole hyvää lukemisen ymmärtämisen harjoituksen kannalta.

Siitä sitten menin fysioterapian suuntaan. Oli taas testejä JA mikä parasta, niin huomasin siinä, että yhdessä harjoituksessa on tapahtunut viime kuntoutuskerran jälkeen suuri loikkaus eteenpäin. Nimittäin "nuoralla" kävely. Siis lattiassa yhtä viivaa pitkin kävely. Sitä sanotaan tandem-kävelyksi. Viime kerrasta siis, puolitoista vuotta sitten, kävelin 3 kertaa 6 metrin matkan vähän reilussa viidessä minuutissa. Nytten kävelin vain 47 sekunnissa! Tässä siis huomaa kuinka paljon tasapainoni on parantunut!
Siitä sitten menin uudestaan toimintapajalle ja painoin jälleen kerran t-paidan.
Tällä kertaa en tehnyt paitaa omaan käyttöön, vaan isälleni, joka on suuri Lahden Pelicans fani. Hän varmasti ilahtuu tekemästäni lahjasta!

Tämän jälkeen oli sitten päivä pulkassa.
Pienimuotoista esailua
Yhden kurssitoverin kanssa puhuttiin vähäsen näistä vammoista. Kysyin häneltä onko hän nähnyt sen Kevin Pearcesta tehdyn dokkarin, joka muuten on Netflixsissä nimellä The Crash Reel. Hän ei ollut nähnyt sitä, niin päätimme katsoa sen. Hän oli erittäin iloinen, että tuollainen dokkari on tehty. Hänen mielestä oli älyttömän hyvä, että siinä oli kuvattu ennen ja jälkeen sitä Kevinin vammautumista.

Suosittelen sitä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti