keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Synapsia kolmas päivä, keskiviikko.

Tänään oli niin, että jaksoin herätä aamupalalle ennen päivän alkamista!

Se oli kyllä hyvä valinta, sillä ihan 09:00 alkoi fysioterapia. Tehtiin jokin virallinen virallinen HiMAT (High-Level Mobility Assessment Tool) testi. Se testi on traumaattisen aivovaurion saaneille kuntoutujille, jotka pystyvät itsenäisesti ilman apuvälineitä kävellä 20 metrin matkan.
Testissä on ihan kävelystä tuonne yhden jalan hyppimiseen. Siitä siis näkee, että mihin tarvitsee vielä parannusta. Minulle oikealla jalalla hyppiminen oli lähes mahdotonta, sillä en osaa vielä käyttää oikean jalan pohjelihaksen toimitoja. Siitä tuli tieto, että pitää kotipuolella fysioterapiassa tehdä erillaisia nimenomaan oikean pohjelihaksen harjoituksia. Että sen siis saisi toimimaan samanlailla, kuin vasemman jalan pohkeen.
Testi oli rankka, ja siitä piti mennä suoraan kuntosalille tekemään saliohjelma.
Minulla oli mukana tämän hetkinen saliohjelmani, sen minkä oma fyssarini teki minulle, niin katsottiin vain laitteet ja soveltamiset miten täällä toteutan sitä.
Siitä menin huoneeseeni suihkuun ja syömään. Pientä auringon palvomista siinä välissä kerkesi tehdä. Tänään on ollut ensimmäinen oikeain aurinkoinen päivä täällä!
Siitä sitten oli kahden eri luennon aika. Tai ensimmäinen luento oli "perus" aivojen anatomiaa. Tai sitä mitä aivoille tapahtuu kun ne vaurioittuvat.
Sieltä opin ainakin sen, että aivovaurioita on monenlaisia ja aivovamma on vain yksi niistä. Aivovamma nimike tarkoittaa sitä, että aivot on saanut vaurion ulkopuolisesta valtavasta energiasta. Elikkä siis kaatumisesta. Kun kaatuu tai putoaa jostain ja pamahtaa maahan makaamaan, niin aivot eivät pysähdy. Siellä ne jatkavat matkaa ja turmeltuvat pääkallon seinämiin. Usein oikeaan tai vasempaan etuotsalohkoon tulee vaurioita. Sitä sanotaan Diffuusi aksonivaurioksi. Se siis tarkoittaa, että aivot on jatkanut matkaa ja törmäillyt pääkalloon, joka on pysähtynyt.
Sen jälkeen oli toinen tunti, samassa huoneessa. Tämä oli kommunikaatio ryhmän vuoro. Siinä käytiin kurssikavereiden kanssa läpi mitä on sosiaalinen kanssa käyminen. Siinä on niin monta muotoa miten kommunikoida toisten kanssa. Äänensävystä ja eleistä saa paljon enemmän tietoa, mitä toinen henkilö haluaa ilmoittaa, kun pelkästä tekstistä.

Sen jälkeen pääsin makoilemaan Hydrojettiin!
Hydrojet on siis hierova "vesisänky". Se on jotain niin siistiä! Musiikit korviin ja 20 minuuttia makoilla siinä.
Voisiko sitä parempaa rentoutus mekanismia toivoa?!

Huomenna lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti