maanantai 6. tammikuuta 2014

Lahti-Oulu-Pudasjärvi-Oulu-Lahti

Sellasta!

Keskiviikkona päätin, että lähden kavereiden mukaan Oulua kohti. Mentiin sinne hyvälle kaverilleni, joka oli juuri muuttanut täältä Lahdesta Ouluun. Oulu on muutenkin varmaan koko Suomen siistein kaupunki! Olen aina tykännyt käydä Oulun suunnilla, se vain on jotenkin niin kotoisa paikka! Haluaisin muuttaa sinne saman tien, mutta olen jumissa täällä Hollolan suunnilla, kuntoutuksieni takia yms.





Lähdimme siis katsomaan kaverin uuden kämpän ja suunniteltiin, että käydään Ruskatunturilla laskemassa. Se ei kuitenkaan ollut auki lumen puutteen takia, joten lähdimme suuntaamaan Pudasjärven suunnille Iso-Syötteelle laskemaan.


Laskemisesta ei kuitenkaan tullut yhtään mitään. Niin monta muuttujaa samaan aikaan, että totesin yhden laskun jälkeen ettei olisi turvallista laskea. Huonon sään ja paljon kuluneiden rinteiden takia rinteessä ei todellakaan ollut turvallista laskea. En vain uskaltanut vaihtaa lautaa etukantille missään vaiheessa. Rinteet oli joko ihan peili jäässä tai lumimössöä. Maksoin siis tavallaan 29 euroa yhdestä laskusta. Pistihän se vähäsen ketuttamaan, kun tuolta kantilta katsoo.
Istuskelin yksinäni rinne ravintolassa ja nautin pari lasillista viiniä. Piristyi se tunnelma siinä pari lasia juotuani. Lähdimme siitä sitten, kun aika oli valmis, siis kun kaikki oli laskeneet itsensä loppuun, niin takaisin Oulun suunnille. Pitihän se Oulun yöelämässäkin piipahtaa ja sehän meni yön pikku tunneille saakka, luonnollisesti.

Aamulla sitten olimme koko porukka pienissä kankkusissa ja katselimme siinä elokuvia. Kävimme myös syömässä paikallisessa älyttömän hyvässä ravintolassa! Roosterissa meinaan! Suosittelen! Erittäin maukkaat lurgerit ja kaikki ainekset on hommattu kaupungin lähialueilta. Hinta laatu suhdekkin suhteellisen kohillaan. Iso ja kattava hampurilais ateria sen 13-15 euroa.

Olihan se pakko käydä ottamassa kuva Oulun kuuluisasta Toripoliisista!
Illalla sitten alettiin jännittämään yhtä suomalaisille rakasta urheilulajia ja sen maailmanmestaruus ottelua. Puhun tietenki U20 ikäluokan jääkiekon MM loppu ottelua. Vastassahan oli "arkkivihollinen" leijonille elikkäs Ruotsi. Ehkäpäs jääkiekkoa parhaimmasta päästä se ottelu oli! Voittohan sieltä vielä kaiken kukkuroiksi tuli!

Ja tänään aamulla lähdimme ajamaan Oulusta takaisin Lahden suuntaan.

Ps. Huomenna jatkuu taas valmennus hommat tuossa Messilässä! Siellä sentään on vielä lunta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti