sunnuntai 8. joulukuuta 2013

The Day Two, Three and Four

Nyt on ollu sen verran kiirettä tuolla koulutuksessa, että en ole kerennyt päivä päivältä kirjoittaa, niin kuin alunperin oli suunnitellut. Nyttenkin kirjoitan puhelimella, kun olen paluu matkalla Hollolaan päin, omaan kotikoloon. 

Aika rankka oli tuo koulutus. 

Aloitetaan perjantaista!
Se oli hemmetin tiukka päivä, mutta antelias! Aloitettiin paippi putkessa laskeminen. Käytiin läpi paipin laskemisen perus asiat. Aikaisemmin en olisi kuvitellut, että kykenisin enään KOSKAAN laskea paipissa, mutta siellä kuitenkin kruisailin!!

Se oli hemmetin siistiä!! Siellä käytiin läpi perus paippilaskun perusteet, kuten sen, että ei tarvitse kuin siirtää paino etu- tai takajalalle niin lauta ja kroppa kääntyy itsestään 180 astetta! Ei siis tarvitse aina mennä kaarta ikään kuin eteenpäin ja peruuttaen takaisin toista kaarta kohti! Laskettiin siellä tunnelissa muutamia tunteja ja sitten lähdettiin ihan rinteeseen.

Vuokatissa oli avattu se "pää" rinne, elikkäs se mistä pääsee laskemaan koko vuokatin vaaran alas. 

Hemmetti, että pelotti laskea sieltä ylhäältä asti! Rinteet nimittäin jyrkkenyvät ihan älyttömästi! Laskin valmentajani kanssa ja hän tuki minua aina jyrkissä kohdissa. Tämän ison laskun jälkeen mentiin pienempään rinteeseen ja alettiin laittaa pikku kikkailu obstaakkeleita kasaan! 

Siinä käytiin helppojen reili temppujen perusteet ja muut kurssilaiset opettelivat niitä. Itse kun en pysty tekemään mitään, niin opettelin avustamista! Se oli aika siistiä. Pääsi kokeilemaan sitä mitä tulen tekemään! 

Illemmalla lähdimme katsomaan miten laudat huolletaan! 

Itsehän tiedän miten laudat voidellaan huolellisesti joten ei tarvinnut siellä muutakuin istuskella ja ihmetellä. Vielä lisäksi voitelin laudan jo etukäteen kotona. Olin siis laskenut vain pari päivää sillä, joten ei ollut tarpeen. 

Myöhemmin illalla käytiin ottamassa yhdet huurteiset koko porukassa!

Niiden jälkeen menimme nukkumaan ja valmistauduttiin seuraavaan päivään. 

Lauantaina päästiin tositoimiin!
Tarkoitan sillä sitä, että rinteillä pidettin Suomi Tourin osakilpailu ja päästiin siihen elementtiin mihin valmentajat ovat tärkeimmillään. Nimittäin kilpailuissa valmentajan tärkein tehtävä on antaa tsemppiä kaikille laskijoille ja pitää hyvän tunnelman siellä lähtö tornissa päällä!
Kisat menivät hyvin ja kaikilla oli hauskaa! Sehän se tärkeintä on! 

Myöhemmin illalla lähdettiin Vihaisten Lintujen kotipaikkaan! Tarkoitan siis freestyle/angry birds hallia! Siellä oli paljon tekemistä ja nähtävää!

Sunnuntaina ei ollut kummempia. Pieni luento aamulla ja sen jälkeen rinteeseen jossa oli lumilauta crossi kisat, joista myöhästyttiin.. 

Nyt on jokatapauksessa tällä sällillä VIRALLISET lumilautailu valmentajan paperit!!
Näillä pääsee valmentajaksi seuratasolle. Pääsee siis opettamaan paikallisessa lumilautaseurassa laskijoille lautailua ja vetämään harjoituksia. Keväällä järjestetään lumilautavalmentajan kurssi 2. Siinä keskitytään kilpailijoiden valmentamiseen. Siis siinä mielessä, että heistä taltataan ammattilaisa tässä lajissa!
En malta edes odotta sitä! Tulisi kevät jo!

Kettu kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti