torstai 5. joulukuuta 2013

The Day One!


Nyt on päästy aloittamaan tämä laskukausi!

Tosissaan tulin eilen illalla junalla Lahdesta Kuopioon ja sieltä hyppäsin kurssi tovereiden auto kyytiin ja ajettiin illalla vuokattiin. Aamulla kymmeneltä alkoi luento, joka koostui kurssin asioista. Myöhemmin selvittelimme vähäsen, laskutekniikoita yms.

Yhden aikaan lähdimme rinteeseen!
En ollut varma kuinka laskeminen onnistuu taas. Hyppäsin vähän soitellen sotaan ja lähdin vuokatin parkin viereiseen rinteeseen. Hissi matka meni hyvin. Ylhäällä suorastaan pelotti, kun oli niin jyrkkää se rinne siinä. Kesti n. 2 minuuttia, että selvisin ensimmäisen jyrkänteen alas, sitten tuli toinen. Kaatuilin perseelleni koko ajan, n. 2 metrin välein. Kun pääsin rinteen alas niin lähes masennuin, kun ei onnistunut laskeminen niinkuin olin suunnitellut/toivonut.

Sitten tuli kurssin vetäjä, entinen valmentajani. Hän sanoi, että mennäänpä tuohon loivempaan rinteeseen ja aloitellaan siellä laskemisen perusteet. Lähdin pää alhaalla kävelemään sinne rinteen hissin lähtö paikkaan ja pyysin valmentajaa noistamaan minut ylös, kun laitoin istuen molemmat siteet kiinni. Kuten olen todennut, niin one foottina ei ole laudan päällä seisominen tai sitten liikkuminen onnistunut yhtään. No, laskimme siellä rinteessä ja silloin aloin luottamaan omiin taitoihini ja uskalsin kääntyillä laudalla kantilta kantille.

Sitten tuli minun toivomani one foottina liikkumisen kokeilu tasaisella lumella kohdalle. En ollut yhtään varma kuinka se onnistuu.
Fysioterapian treenit olivat tuottaneet tulosta!
Sillä takaside auki liikkuminen ei ollut yhtään hankalaa enään! Olin älyttöämän fiiliksissä siitä, sillä aikasemmin olen AINA tarvinnut jonkun rinteeseen mukaani, jotta tasaisella ja hissi jonoissa liikkuminen onnistuu!
Ja että tuntui tuo uusi Dinosaur Will Die lauta hyvälle! Sillä oli niin helppo laskea, kun siihen tottui. Laskeminen kesti pari tuntia ja sen jälkeen oli aika lopetella ja siirtyä syömään ja vähän lepäilemään kämpille. Olin todellakin aika myyty mies...
Sitten alkoi oheis valmennuksen tunti. Menimme telinesaliin ja siellä ihan aluksi, otimme selvää mitä lihaksia laskija tarvitsee ja miten huoltaa niitä, kuten venytellä. Sen jälkeen kokeilimme kaikenlaisia akrobaatti liikkeitä mitä hyvä lumilautailija tarvitsee pärjätäkseen rinteessä. Itsehän en pystynyt niistä tekemään hirveästi, mutta siinä pääsin olemaan valmentajan asemassa, kuin nuoralla kävelyn avustamista.
Olen kyllä hemmetin innoissani tästä päivästä! Opin paljon uutta valmentamisen perusteista. Huomenna jatkuu taas! Nyt silmät kiinni ja nukkumaan, niin jaksaa taas huomenna!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti