perjantai 25. huhtikuuta 2014

Laudan huoltoa!

Sunnuntaina, kun on lähtö Rukalle, niin pitihän se lauta laittaa kuntoon! Laudan voiteluhan on erittäin tärkeätä, meinaan tiiviillä voitelulla se pidentää laudan käyttö ikää paljon. Voitelun pää tarkoitus ei siis ole vain laudan luistaminen, vaan se pitää pohjan myös hyvässä kunnossa. Himotuimmat voitelijat voitelevat laudan vähintään kerran viikossa. Itsellä ei ole niin aktiivista laskemista enään, niin ei tarvitse niin usein voidella. Olen kuitenkin käynyt Koskisen Antin "virallisen" voitelu koulutuksen, joten asiat ovat muistissa.

Asunnossani kun ei ole oikein paikkaa missä voidella lautaa, niin piti mennä tuonne Sinne Storen alakertaan hoitelemaan se! En muistanutkaan miten rankkaa hommaa se on, ainakin minulle. Kädet väsyivät niin paljon siinä siklauksessa, siinä voiteen "hiomisesta" sen raudalla sulattamisen jälkeen. Tärkeätä on kuitenkin odottaa, että laudan pohja ei ole enään kuuma sen jälkeen, kun on levittänyt sen voiteen siihen. Pohjan pitää olla ihon lämpöinen, jotta sen voi voidella siitä pois.

Siklauksen jälkeen pitää vielä erinlaisilla harjoilla harjata viimeisetkin ylimääräiset voiteet pois ja sen jälkeen vielä hennolla harjaspäällä kiillottaa se. Monet sanovat, että se kiillotus harjaus tehdään vain "muodon" vuoksi, mutta itse ainakin uskon/haluan sen aina tehdä. Pitäähän sen pohjankin kiiltää aina rinteessä. On siitä varmaan muutenkin hyötyä laudan pohjan kunnossa pitämiseen.



Oli se kyllä väsyttävää hommaa...!

Seuraavaksi kohti Wappulounaita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti